Yasa Kerthi

YASA KERTHI

Yasa Kerthi Is een kindertehuis in Amlapura waar 25-30 kinderen wonen. Marja de Jong is daar lang geleden begonnen met privéhulp te verlenen. Toen onze stichting eenmaal een feit was, is Marja 4,5 jaar bestuurslid geweest bij Bali Bundar en liep de hulp aan Yasa Kerthi voortaan via de stichting.
De 2 kokkinnen Mudanis en Nyoman druk bezig met de verse groenten, de kinderen hebben in ieder geval tweemaal per week een voedzame en gezonde maaltijd.
 
Vanaf 2006 zijn we begonnen met het koken van maaltijden bij dit tehuis. Dit gebeurt twee per week door Nyoman en Mudanis. Zij ontvangen daar van ons een salaris voor. Ze doen de inkopen op de dag zelf en gaan daarna een voedzame maaltijd voor alle kinderen koken. De oudste kinderen helpen mee. We hebben een vaste sponsor voor dit doel, door de stijgende voedselprijzen echter niet helemaal toereikend, maar de rest leggen we bij uit onze algemene middelen.

De kinderen zien er een stuk gezonder uit sinds we met dit project begonnen zijn. Ze kijken altijd reikhalzend uit naar de kookdagen.