Kinderen van Bali

Voor de kinderen uit de arme gezinnen is het leven vaak slecht te noemen. Gebrekkige huisvesting, slechte hygiëne, niet naar school, dus een kansloze toekomst voor de boeg. Gehandicapte kinderen hebben het vaak nog slechter omdat er geen passend onderwijs voor hen in de buurt is en geen medische behandeling of therapie.

Om deze redenen worden kinderen vaak naar een kindertehuis gebracht. De meeste kindertehuizen bieden gelegenheid om naar school te gaan. Van de overheid krijgen de kindertehuizen een kleine vergoeding voor voedsel, maar als er geen andere inkomsten zijn is deze vergoeding te laag om de kinderen goed te voeden en te verzorgen. Een goed geleid kindertehuis doet dan ook aan fondswerving om de benodigde inkomsten te verkrijgen. Helaas zijn er ook kindertehuizen waarvan de leiding het niet zo nauw neemt. Geld voor de kinderen verdwijnt in eigen zak, ze geven aan sponsors veel meer kinderen op dan er daadwerkelijk aanwezig zijn, ze laten de kinderen werken of bedelen en kinderen gaan niet naar school. Wij hebben in het verleden bij diverse van deze tehuizen geprobeerd te helpen en veranderingen aan te brengen, maar zijn daarmee gestopt, omdat het vertrouwen keer op keer werd beschaamd.

Eigen initiatieven zijn inmiddels ook ontwikkeld, zoals de opvang van kinderen in Seraya  in samenwerking met de Stichting WINS.