Rumah Bundar

De Nederlandse Stichting Rumah Baik heeft vanaf 2007 tot eind 2015 tussen Seririt en Singaradja ( N-Bali), 90 simpele stenen huizen gebouwd ten behoeve van arme gezinnen die tot nu toe in een bamboehutje of erger woonden. Een Nederlandse contactpersoon ter plekke heeft voor Rumah Baik altijd toegezien op de uitvoering, de financiële administratie verzorgd, en rapportages gemaakt. Stichting Rumah Baik is eind 2015 gestopt met de activiteiten. De contactpersoon wendde zich tot ons, omdat zij en wij inmiddels ook, het erg jammer vindt om de bouw van deze broodnodige huizen te staken. Wij kennen deze contactpersoon ook al langer en hebben altijd met bewondering haar activiteiten gevolgd. Ook één van de 90 huisjes is door Bali Bundar betaald om een gezin met een zwaar gehandicapt jongetje betere leefomstandigheden te bieden. Na zorgvuldig overleg hebben wij besloten dit project door te zetten onder de naam Rumah Bundar.  

Huidige situatie

Stichting Rumah Baik heeft tot 1 januari 2016 totaal 90 huizen gebouwd.

Helaas leven nog veel gezinnen in afgelegen oorden in bamboe hutten. Meestal is daar ook geen stromend water. Iets wat de hygiëne en de gezondheid van deze gezinnen met jonge kinderen uiteraard niet ten goede komt. Uit het verleden blijkt dat als deze gezinnen een betere behuizing krijgen en aansluiting op water (of er wordt een put geslagen) de conditie van het hele gezin veel beter wordt.

In het jaar 2016 hebben wij bijna 9 huisjes kunnen bouwen. Het streven is 1 huisje per maand, maar sterk afhankelijk van de ontvangen middelen en ook het regenseizoen wat ons soms parten speelt. Momenteel zijn er door de hevige regenval veel landverschuivingen gaande, waardoor afgelegen lokaties zeer moeilijk bereikt kunnen worden. Het positieve is wel dat alle reeds door ons gebouwde huisjes geen schade hebben opgelopen. Maar de bouwplannen voor nieuwe huisjes zijn hierdoor wel een beetje opgeschort totdat de wegen naar de bouwlokaties weer allemaal hersteld zijn.

Wij hopen daarna het bouwen van 1 huisje per maand weer op te kunnen pakken met de benodigde sponsoring.

De bouwkosten voor een huisje zijn   € 2950,=.

 

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen